Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes zserbó egyszerűen

MME MME
> 90 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztva laponként megsütjük.
  2. A töltelékhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a liszttel, majd belefőzzük a vaníliás tejbe. Amikor kihűlt, 15 dkg kristálycukrot, 20 dkg vajat és egy kis rumot adunk hozzá.
  3. A mázhoz a cukrot a kakaóporral és a meleg vízzel sűrűre főzzük. Elválik az edény falától, ha kész. A tűzről levéve beleteszünk 10–15 dkg vajat, kevergetjük, amíg el nem olvad (ezt akkor kell megcsinálni, ha megkentük a lapokat a töltelékkel).
  4. Összeállítás: a tölteléket négyfelé osztjuk, és a lapokat ezüst fóliával letakart tálcára tesszük, megkenjük a töltelékkel. Az utolsó lap tetejére kenjük a csokis mázat. Legalább 1 napot állni hagyjuk, utána lehet szeletelni kb. 2 ujjnyi széles, 7–8 cm hosszúra.

ZSERBÓ POHÁRKRÉM>>> 

ZSERBÓS RAKOTT PALACSINTA>>> 

KLASSZIKUS ZSERBÓGOLYÓ>>> 

Megjegyzés

Katona Jánosné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss