Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A nyár minden kétséget kizáróan a szabadtéri mulatozások időszaka: ilyenkor gyakran kerül elő a bogrács, a tárcsa és a grillsütő. Nem is gondolnánk, de amellett, hogy a közös sütögetéssel nagyon jól szórakozunk, még a testi-lelki egészségünkért is sokat teszünk.
Akkor sem kell lemondani a füstös, grilles ízekről, ha nincs grillsütőnk. Mutatunk egy olyan barbecue-oldalas-receptet, melyhez elég a sütő, a végeredményről pedig senki se mondja meg, hogy nem a kerti sütögetés során készült.
Édes, csípős és csupán 15 perc összedobni, hogy aztán elképesztő ízt kölcsönözzön a grillrácsra kerülő húsoknak. Próbáld ki, és tutira nem vásárolsz többet bolti barbecue-szószokat!
Hogy is szokták mondani? Minden sikeres férfi mögött áll egy nő? Nos, a grillpartik világában ez a mondás valahogy így szólna: az igazán ízletes és omlós hús mögött a jól megválasztott és elkészített pác áll. Adunk is hozzá néhány ötletet!
Ázsiai ízutazás, füstös BBQ, umami és fenntarthatóság – ezek jellemzik 2022-ben a trendeket a nemzetközi gasztronómiai szakemberek véleménye szerint. Olvass tovább, és fűszerezd meg a konyhában töltött perceket válogatásunkkal!
Szponzorált tartalom
Végre kiszabadulhatunk a kertbe vagy a teraszra, és indulhat a sütögetés a barátokkal! Grillezés nélkül nincs nyári buli, nem véletlenül terjedt el itthon is a BBQ műfaja.
A száraz pácolás során a húsokat nem valamilyen páclébe áztatjuk, hanem csak különböző fűszerekkel bedörzsölve ízesítjük. Ettől a grillezéskor sokkal különlegesebb és füstösebb íze lesz. Mutatjuk, hogyan csináld!
Orbán - Marosi
Akármennyire is próbálkozik a tél, nem fog elmaradni a tavasz és a nyár. Ezen két évszak legnagyobb előnye, hogy kedvünkre sütögethetünk a szabad ég alatt, nem fogunk odafagyni a grillrács mellé. A kerti partik egyik fontos pontja, - a hideg sörön kívül - hogy a húshoz milyen barbecue szószt használunk.