Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell

MME MME
70 perc
rafinált
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat. A barackot megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, cikkekre daraboljuk, a fokhagyma tetejét levágjuk, egészben hagyjuk.
  2. A csirkemelleket egy kés segítségével „pillangó” alakúra nyitjuk, úgy, hogy a húst hosszában elkezdjük félbevágni, de nem vágjuk át teljesen, csak nagyjából a háromnegyedéig, ezután kinyitjuk. A hússzeleteket klopfoló segítségével könnyed mozdulatokkal klopfoljuk, használjuk a klopfoló lapos felét, nem verjük szét a hús rostjait, csak kicsit lapítjuk és nagyítjuk a felületét. A klopfoláshoz használhatunk folpackot, ezzel is védjük a hús szerkezetét. Az elkészült csirkemellszeletek mindkét oldalát ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és zsályával.
  3. A fűszerezett filét keresztbe fektetjük a deszkán, a felénk eső harmadába rakjuk a barackcikkeket, kevés zsályával meghintjük, és a szeleteket feltekerjük, a végeket benyomkodjuk, feszes, szép batyukat formázunk.
  4. A baconszeleteket egyesével hosszában a vágódeszkára terítjük, ügyelve arra, hogy a szeletek fedésben kerüljenek egymás mellé. Annyi bacont terítsünk le, hogy a csirkemellbatyuk hosszúságával legalább megegyezzen. Ez azért fontos, hogy a csirkemellet teljesen be tudjuk fedni a baconnel, így biztosan egyben tartja a batyukat, a bacon íze is egyenletesen átjárja a húst, nem utolsósorban pedig esztétikailag is szebb látványt nyújt.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőtálba kevés olívaolajat öntünk, belehelyezzük a göngyölt töltött húsokat, ügyelve, hogy a bacon végei alul legyenek, így sütés közben megtartja a formáját a szalonna. Betesszük a roládok közé az egész fokhagymát, vizet öntünk a tálba, lefedjük fedővel, vagy betakarjuk alufóliával, és 25 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és további 25-30 percig szép pirosra sütjük.
  6. Az elkészült csirkeroládokat szeletekre vágjuk, és a kisült szafttal meglocsolva tálaljuk, köretnek burgonyapürét, rizst vagy egy könnyű salátát kínálunk mellé.

Nézd meg videón is, hogyan készül a baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell:

Ezek is érdekelhetnek