A bőrös csirkét langyos vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd a csont mellett két oldalt hosszanti irányban bevágjuk.
A házi fűszerkeverékhez összekeverjük az olívaolajat a sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával, majd ezzel a keverékkel kenjük be a csirkét egy ecser segítségével.
A gombát megmossuk, elnyolcadoljuk. A krumplit megpucoljuk, majd uborkaszeletelőn felkarikázzuk. A fokhagymát a maradék pácszószban megforgatjuk. A zöldborsót szintén megmossuk.
A bacont egy külön serpenyőben nagy lángon, kb. másfél perc alatt átpirítjuk. A mozzarellát közben kisebb darabokra vágjuk.
A sült baconhöz adjuk a sajtot és 1 evőkanál tejfölt, alaposan összekeverjük, és a hús "zsebébe", vagyis vájatába halmozzuk. Hústűvel (vagy fogpiszkálóval) kicsit megtűzzük, hogy benne maradjon a töltelék.
Egy tepsiben elrendezzük őket, és villanysütőben felső-alsó sütésen kb. 30 perc alatt készre sütjük (az első 10 percben alufóliával, utána fólia nélkül).
A hagymás paradicsomsalátához összekeverjük a vizet a sóval, az ecettel és az eritrittel. A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, a paradicsomot felkarikázzuk, és az alaplébe tesszük őket. 10 percig hagyjuk benne, hogy összeérjenek az ízek, majd a hús mellé kínáljuk.
Múlt hétvégén csak rövid időm volt addig, míg a vendégem megérkezett. Volt a fagyasztómban egy egész csirkemell, az mindig jó, és könnyű variálni. A sarki zöldségesnél pedig minden megkapható, ha köretre vágyik az ember. A fehér tepsim egy "jénai", anyutól kaptam, így olaj nélkül süthetek benne, és nem ég meg benne semmi. Az olaj tényleg csak a husi pácához kell, így lesz igazán szaftos és ropogós az a csirke!
Kívül ropogós, belül szaftos, és a bacontől eltekintve könnyű ebéd. - karpati.ildu