A halakat megmossuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A belsejébe ízlés szerint kakukkfüvet szórunk, majd megtöltjuk a reszelt sárgarépával. A hal külsejét finoman meglisztezzük, majd betekerjük a bacon szeletekkel. Alaposan megkenjük olívaolajjal, hogy ne ragadjon le. Hasznalhatunk alufóliát is a letapadás és a szétesés megelőzésére.
A halakat a közepes hőmérsékletűre előmelegitett grillre tesszük, oldalanként kb 15 perc alatt- a hal méretétől függően- szép pirosra, ropogósra sütjük.
Amíg a hal sül, elkészítjük a citrusos salátát. Legegyszerűbb készen kapható reszelt saláta mixből keszíteni, amihez julienre vágjuk a répát, a káposztát, és a céklát. Hozzáaadjuk a félbe vágott koktélpararadicsomot. A narancsot meghámozzuk, eltávolítjuk a hártyáját és kisebb kockára vágjuk és összekeverjük a salátával. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, végül meglocsoljuk a citrom levével és az olívával.