Előkészítjük az alapanyagokat. Ha a húst a hűtőből vesszük ki, szoba-hőmérsékletűre felengedjük, 4 egyenlő (kb. 4-5 centiméter vastag) darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymaporral fűszerezzük az érmék mindkét oldalát.
A steakeket körbetekerjük baconnel, a szalonnát hústűvel rögzítjük. Egy ecsettel lekenjünk olívaolajjal a steakek mindkét oldalát, ezzel megakadályozzuk a hús felületének kiszáradását, és segítjük a pirulást.
Egy forró serpenyőbe rakjuk az érméket, a zöldfűszereket melléjük rakjuk, és sütés közben időnként bedörzsöljük a fűszerekkel a steakek felületét. (Ha szárított zöldfűszereket használunk, akkor sütés előtt megszórjuk velük a steakeket.)
Az érmék mindkét oldalát 3-4 percig sütjük közepes hőmérsékleten. Ez a közepesen átsült (medium rare) steakhez szükséges idő, a hús belső hőmérsékletének 54–57 Celsius-fok között kell lennie, segítségként használjunk maghőmérőt.
Amikor a steakek elkészültek, kivesszük őket a serpenyőből, és hagyjuk pihenni néhány percig, hogy a húsnedvek visszahúzódjanak, és az érmék szaftosak maradjanak.
A baconbe tekert steaket friss zöldségekkel, sült burgonyával, salátával tálaljuk.