Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb csirkealaplé

MME MME
210 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Zeller

Elkészítés

  1. A csirke alaplé elkészítéséhez a vöröshagymát megmossuk, a héját rajta hagyjuk, majd félbevágjuk. A többi zöldséget is megmossuk, nagy darabokra felvágjuk, a gyömbért megpucoljuk. A húsokat átnézzük, az esetleges tollmaradványokat eltávolítjuk.
  2. A gyömbér és a zöldfűszerek kivételével egy tepsibe helyezzük a zöldségeket, a csirke far-hátakat, és a szárnyakat 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
  3. Ha elkészült, egy nagy fazékba áthelyezzük a megsült húsokat, zöldségeket és a tepsiben lesült darabokat és lét, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadjuk a gyömbért, a rozmaringágat, a petrezselymet, és lassú tüzön elkezdjük főzni.  A főzési idő minimum 4 óra. Főzhetjük ennél tovább is, akár egész éjszaka, de fontos, hogy nagyon alacsony lángon csak gyöngyözve főzzük. Minél tovább főzzük, annál koncentráltabb lesz az íze.
  4. Az elkészült alapléből a zöldségeket és a húsos csontot eltávolítjuk, majd a levet leszűrjük.
  5. Hűtőbe tesszük, majd ha a tetején a zsír már megdermedt, kivesszük hűtőből, és a zsírt eltávolítjuk.
  6. Az elkészült alaplé kiváló alapja lehet leveseknek, mártásoknak, főzelékeknek. Kiporciózva mélyhűtőben hosszú ideig tárolható.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A CSIRKE ALAPLÉ

Ezek is érdekelhetnek