Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Habliliom
Cikk
A legtöbb háztartásban a tésztafőzés során megmaradt főzővíz a lefolyóban végzi. Kevesen tudják, hogy van néhány főzési praktika, aminek elengedhetetlen hozzávalója ez a konyhai végterméknek közel sem nevezhető összetevő. Ezután garantáljuk, hogy te is másképpen tekintesz majd a tészta főzővizére.
Videó
Ha te is azok közé tartozol, aki szeretnék tiszta lappal indítani az új évet, és ebben a test megújítását is célul tűzted ki, akkor az alábbi méregtelenítési tanácsokat követve megkönnyítheted a folyamatot: az ajánlott léböjt során ugyanis nem mást kell rendszeresen fogyasztanod, mint finom, gőzölgő csontlevest.
Ha krémlevest vagy mártást készítünk, persze tökéletes megoldás az is, ha a megdinsztelt alapot vízzel öntjük fel, de ha igazán gazdag ízű levesre vagy mártásra vágyunk, érdemes víz helyett alaplével hígítani. Most megmutatjuk, hogyan készül a leginkább pénztárcabarát változat, a csirkealaplé – egy kis csavarral!
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha gazdag ízű levesre vagy mártásra vágyunk, érdemes sima víz helyett alaplével hígítani. Az alaplé ugyanis rengeteg ízt hordoz magában, így plusz árnyalatokkal gazdagítja a készülő ételt, amely sokkal izgalmasabb és komplexebb lesz.
A csontlevest már ősidők óta ismeri, fogyasztja és használja az emberiség akár leves, alaplé, vagy kocsonya formájában. A csontok és a rajta megtapadt húsok lassú főzésének eredménye zöldségekkel dúsítva egy ízletes, tápanyagdús folyadékot eredményez, ami egy igazi immunerősítőként hat a szervezetünkre.
Nem szereted bolti leveskockákat, de a gyorsan előállítható leveseket, mártásokat, főzelékeket annál inkább? Mutatunk 4 különféle alapléreceptet, amit jégkockatartóban lefagyasztva, bármikor előkaphatsz, ha szükséged van rá!
Egyiket se kövesd el, máskülönben a péppé főtt, ragacsos massza nem is hasonlít a krémesen selymes állagú olasz eredetire!