Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb macaron receptek karácsonyra

default user icon
MME
A macaron egyike azon édességeknek, amit inkább a cukrászdában vásárolunk meg, hiszen elkészítése nem a legegyszerűbb. Ennek ellenére megéri próbálkozni, hiszen az ünnepi asztal dísze lehet, ráadásul ajándéknak is tökéletes. Mutatjuk a mi kedvenceinket!

A macaron klasszikus francia cukrászkészítmény, amely két, valamilyen ízesített krémmel, ganache-sal vagy lekvárral összeragasztott mandulás habcsókból áll. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett. Lassan tíz éve, hogy elindult világhódító útjára, azóta szinte minden országban sütik és fogyasztják. 

KARÁCSONYI MACARON>>>

MACARON GYÖMBÉRES TEJCSOKOLÁDÉKRÉMMEL>>> 

Eperkrémes macaron karácsonyra is >>>

PISZTÁCIÁS MACARON>>>

MACARON CSOKIS ÉS LIME-OS KRÉMMEL>>>

Még több macaron recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss