Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi legyen az ebéd? Laktató lakomák, amitől még a Márton-napi libák is útra kelnek

default user icon
MME
Hétvégén Márton-nap apropójából újra aktuális lesz a mondás, miszerint aki libát nem eszik, egész évben éhezik. Nos, mi nem akarunk éhezni, ezért szombatra összeszedtük nektek néhány kiváló libás receptet, amire még Tours-i Szent Márton is vígan csettintene. Ha valami oknál fogva esetleg nem rajongtok a libából készült ételekért, de még az ezzel járó babonák sem hoznak lázba, semmi gond! Rátok is gondoltunk, hiszen a vasárnapi ebéd, az mindenkinél vasárnapi ebéd.

Holnap, azaz szombaton Márton-nap. Ilyenkor a legtöbb háztartásban ha csak leves, vagy valamilyen pástétom formájában is, de előkerül a liba, mint alapanyag, hiszen a mondás úgy tartja, hogy aki libát nem eszik, az bizony egész évben éhezni fog. Ha ti is hagyománykövetőek vagytok, akkor az alábbi receptválogatásban biztosan találtok olyan finomságot, ami ebből a csodálatos szárnyasból készül, és még szeretitek is. Azonban nem szeretnénk azokról sem megfeledkezni, akiket hidegen hagynak a babonák, vagy éppen nem ápolnak jó barátságot a libahússal. Ők is bátran fussák át receptgyűjteményünket, hiszen ők sem maradhatnak inspiráció nélkül, főleg ha vasárnapi ebédről van szó. Válogassatok, böngésszetek kedvetekre!

LIBANYAKLEVES >>>

MÁRTON-NAPI LIBASÜLT PÁROLT LILA KÁPOSZTÁVAL >>>

LUDASKÁSA GERSLIVEL >>>


BABGULYÁS >>>


SÜLT LIBACOMB ASZALT SZILVÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL >>>


MÁRTON-NAPI LIBAMELL KONYAKOS KÁPOSZTÁVAL >>>


LEGÉNYFOGÓ LEVES >>>


MAGYAROS CSIRKEMELL MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÓDRA >>>


SZAFTOS RAKOTT KÁPOSZTA >>>


CSIKÓS TOKÁNY >>>


CSIRKEMELLPAPRIKÁS >>>


MUSTÁROS-ZÖLDFŰSZERES KARAJ >>>


CIGÁNYPECSENYE KÉTFÉLEKÉPPEN >>>


VILLÁMGYORS BABFŐZELÉK PIRÍTOTT KOLBÁSSZAL >>>


HÚSLEVES, AHOGY KELETI ANDREA KÉSZÍTI >>>

Legyen a befutó nálatok libás vagy nem libás étel, a lényeg, hogy megtaláljátok a fogatokra valót, hiszen így a recept alapján haladva tuti, hogy a ti hétvégi ebédetek is kiváló lesz.A végeredményt osszátok meg velünk is egy fotó formájában Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban, ugyanis ezzel másoknak is sok-sok ötletet, inspirációt adhattok a konyhában.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss