Holnap, azaz szombaton Márton-nap. Ilyenkor a legtöbb háztartásban ha csak leves, vagy valamilyen pástétom formájában is, de előkerül a liba, mint alapanyag, hiszen a mondás úgy tartja, hogy aki libát nem eszik, az bizony egész évben éhezni fog. Ha ti is hagyománykövetőek vagytok, akkor az alábbi receptválogatásban biztosan találtok olyan finomságot, ami ebből a csodálatos szárnyasból készül, és még szeretitek is. Azonban nem szeretnénk azokról sem megfeledkezni, akiket hidegen hagynak a babonák, vagy éppen nem ápolnak jó barátságot a libahússal. Ők is bátran fussák át receptgyűjteményünket, hiszen ők sem maradhatnak inspiráció nélkül, főleg ha vasárnapi ebédről van szó. Válogassatok, böngésszetek kedvetekre!
LIBANYAKLEVES >>>
MÁRTON-NAPI LIBASÜLT PÁROLT LILA KÁPOSZTÁVAL >>>
LUDASKÁSA GERSLIVEL >>>
BABGULYÁS >>>
SÜLT LIBACOMB ASZALT SZILVÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL >>>
MÁRTON-NAPI LIBAMELL KONYAKOS KÁPOSZTÁVAL >>>
LEGÉNYFOGÓ LEVES >>>
MAGYAROS CSIRKEMELL MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MÓDRA >>>
SZAFTOS RAKOTT KÁPOSZTA >>>
CSIKÓS TOKÁNY >>>
CSIRKEMELLPAPRIKÁS >>>
MUSTÁROS-ZÖLDFŰSZERES KARAJ >>>
CIGÁNYPECSENYE KÉTFÉLEKÉPPEN >>>
VILLÁMGYORS BABFŐZELÉK PIRÍTOTT KOLBÁSSZAL >>>
HÚSLEVES, AHOGY KELETI ANDREA KÉSZÍTI >>>
Legyen a befutó nálatok libás vagy nem libás étel, a lényeg, hogy megtaláljátok a fogatokra valót, hiszen így a recept alapján haladva tuti, hogy a ti hétvégi ebédetek is kiváló lesz.A végeredményt osszátok meg velünk is egy fotó formájában Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban, ugyanis ezzel másoknak is sok-sok ötletet, inspirációt adhattok a konyhában.
Ajánljuk még: