Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával

MME MME
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb jénai aljára halmozzuk a szeletelt vöröshagymát és megtisztított fokhagyma gerezdeket. A bőrös libacombokat sózzuk, borsozzuk és bőrös oldalukkal felfelé a hagymaágyra fektetjük őket, majd félig felöntjük vízzel.
  2. Letakarjuk fóliával és 180 fokos sütőben legalább 2 órán át pároljuk őket. Ezután levesszük a fóliát és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük őket.
  3. A nagyobb kockákra vágott aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, torzsáját kivágjuk és vékonyan felszeleteljük (legyaluljuk).
  4. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat és megszórjuk a cukorral, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt lilahagymát, lepirítjuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a vörös káposztát, fűszerezzük, alaposan lepirítjuk. Lefedjük és puhára pároljuk. Később hozzáöntjük a bort és a borecetet, majd a borban áztatott aszalt szilvát is, ezzel pároljuk készre 10-15 perc alatt, míg a szilva is megpuhul.

ITT MEGNÉZHETED AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

 

SÜTŐTÖKÖS-SAJTKRÉMES KOCKASÜTI>>> 

KÁPOSZTÁS TÉSZTA EGYSZERŰEN>>> 

SZUPERGYORS SZILVALEKVÁR>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss