Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával

MME MME
170 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. Egy nagyobb jénai aljára halmozzuk a szeletelt vöröshagymát és a megtisztított fokhagyma gerezdeket. A bőrös libacombokat sózzuk, borsozzuk és bőrös oldalukkal felfelé a hagymaágyra fektetjük őket, majd félig felöntjük vízzel.
  2. Letakarjuk fóliával és 180 fokos sütőben legalább 2 órán át pároljuk őket. Ezután levesszük a fóliát és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük a libacombokat.
  3. A nagyobb kockákra vágott aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, torzsáját kivágjuk és vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk.
  4. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat és megszórjuk a cukorral, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt lilahagymát, lepirítjuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a vörös káposztát, fűszerezzük, alaposan lepirítjuk. Lefedjük és puhára pároljuk.
  6. Később hozzáöntjük a bort és a borecetet, majd a borban áztatott aszalt szilvát is, ezzel pároljuk készre 10-15 perc alatt, amíg a szilva is megpuhul.
  7. A Márton-napi sült kacsacombokat az aszalt szilvás párolt káposztával kínáljuk. Adhatunk mellé főtt krumplit is.

Nézd meg videón, hogy készül a Márton-napi sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával:


Ezek is érdekelhetnek

Friss