hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márton-napi libasült párolt lila káposztával

MME MME
120 perc
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libasült elkészítéséhez a libát megtisztítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy hideg serpenyőben a bőrös részeit megpirítjuk.
  2. A hagymákat és az almát megpucoljuk és rusztikus darabokra vágjuk.
  3. Tűzálló tálba rendezzük ezeket, sózzuk, borsozzuk és szemes szegfűszeggel és egész fahéjjal összekeverjük.
  4. Ráhelyezzük a libákat, felöntjük a borral és ráöntjük a kipirított zsírját, majd lefedve 150 fokon kb. 3 órát sütjük.
  5. Ha megpuhult a hús, akkor takarás nélkül 200'C-on, kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
  6. párolt káposzta elkészítéséhez legyaluljuk vagy felszeleteljük a káposztát és 1 ek sóval összekeverjük.
  7. Cukrot karamellizálunk egy lábasban, majd ha aranyszínű, akkor hozzáadjuk a káposztát, a vörösbort, a köményt és a borsot, majd fedő alatt fél órát pároljuk.
  8. Ha megpuhult, az ecettel és a mézzel ízesítjük.

Nézd meg, hogyan készül a ropogós Márton-napi libasült párolt káposztával!


Ezek is érdekelhetnek

Friss