Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy fazékba öntjük az 1 teáskanál olajat. A kolbászt felkarikázzuk, és az olajon alacsony fokozaton pár perc alatt zsírjára pirítjuk. Ha megpirult, lecsepegtetve kivesszük, és egy tálba rakjuk tálalásig.
  2. A vöröshagymát félfőre vágjuk, és a visszamarad zsiradékra rakjuk, pár percig dinszteljük, közben ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük babérlevéllel. Ha a hagyma üveges, hozzákanalazzuk a paradicsompürét. Közben a fokhagymát apróra vágjuk, ezt is hozzáadjuk, pár percig kevergetve pirítjuk, végül fűszerezzük a pirospaprikával, a majoránnával, ezt is jól elkeverjük.
  3. A fűszeres alapot felöntjük egy kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett konzervbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és felforraljuk. Ha felforrt, egy tálban a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, pár kanál főzőlével simára keverjük, és ezzel sűrítjük be a babos alapot.
  4. Az elkészült főzeléket a pirított kolbásszal, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk, igény szerint tejföllel és kenyérrel fogyaszthatjuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a babfőzelék pirított kolbásszal:

Ezek is érdekelhetnek

Friss