hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefőzelék sült kolbásszal

60 perc
egyszerű
költséges
3 adag

Elkészítés

  1. Lencsét tisztítás után beáztatom. Lehetőleg előző este.
  2. A hagymát, reszelt zöldségeket, fokhagymát egyszerűen forró olajon a fazékban megpirítom egy kicsit, majd rádobom a lencsét.
  3. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beleszórom az ételízesítőt, a sót, a borsot, 4-5 babérlevelet és a paradicsompürét. Puhára főzöm.
  4. Tejfölös, lisztes habarással sűrítem.
  5. A kisült debreceniket kettévágom, az étel tetejére rendezem, apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Izlés szerint balzsamecettel savanyítható.

Megjegyzés

Nemcsak újévkor, mindig örömmel főzöm, mert szeretjük. - Mari

Ezek is érdekelhetnek