hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós szilvatorta

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • A töletlékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 25 dkg túró
  • 60 dkg szilva

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a citromhéjjal és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.

A töltelékhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és felforraljuk. Kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót, a tejfölt és a kihűlt pudingot összedolgozzuk.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a túrós tölteléket.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A feleket vékonyabb szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük.

Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss