Elkészítés: 1. 2 csomag pudingporból és 5 dl tejből sűrű krémet főzök. Hagyom hűlni.
2. Közben szétválasztom a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgáját habosra keverem a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Hozzáadom a liszttel összekevert sütőport.
3. A tojásfehérjéből kőkemény habot verek, a felét a csokis masszával összekeverem, a másik felét nagyon óvatosan beleforgatom.
4. 180 fokon, sütőpapírral bélelt formában megsütöm a piskótát. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e, a sütőben hagyom kihűlni a tésztát.
5. A kihűlt pudingot kikeverem a puha margarinnal. Majd botmixer segítségével összeturmixolom a túróval, a tejföllel, a citromok levével és héjával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a zselatinporral, majd hozzákeverem a növényi tejszínt, de nem sokáig mixelem, mert nagyon megkeményedne ettől.
6. A kihűlt piskótát vízszintesen kettészelem, a kapcsos tortaforma karimájának aljára fektetem az egyik részt, ezt megkenem 2 evőkanál cukor és pici víz sűrűre főzött szirupjával (ezt mikroban szoktam elkészíteni). Erre halmozom a krém 2/3 részét.
7. A másik lapot is ráhelyezem, ezt is megkenem a sziruppal, majd bevonom a tortát a krém maradék részével.
8. A díszítéshez a csokit mikróban megmelegítem, pár csepp étolajat öntök hozzá, majd kiskanál segítségével sütőpapírra pöttyöket formázok. Hagyom kihűlni. Ezekkel díszítem a torta tetejét.
9. A rolettivel kirakom a torta szélét, masnival díszítem.