A lisztet dolgozzuk össze az élesztővel, a tojással, a meglangyosított tejjel, a cukorral, az olajjal, valamint az apróra vágott aszalt sárgabarackkal. Takarjuk le a tésztát konyharuhával, és pihentessük kb. 30 percig.
Közben a szilvaléhez adjunk hozzá 1 dl vizet, és a keverék 2/3 részét forraljuk fel. A többihez keverjük hozzá a pudingport, majd öntsük a forró léhez, és főzzük fel. A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a szilvaleves pudingot is. A morzsához dolgozzuk össze a lisztet a puha vajjal, a zabpehellyel és a porcukorral.
A tésztát nyújtsuk ki, és fektessük kivajazott, kilisztezett tepsibe. Kenjük meg a túrós krémmel, és pihentessük 15 percig. Ezután osszuk el rajta a félbevágott, kimagozott szilvát, és szórjuk meg a zabpelyhes morzsával. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 35 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre