Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos tészta

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát a csomagoláson feltüntetett útmutatásnak megfelelően megfőzzük.
  2. Míg a tészta fő, egy nagyobb serpenyőben közepes lángon olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, nagyjából egy percig kevergetve pirítjuk, ügyeljünk arra, hogy ne égjen, barnuljon meg, csak az ízt akarjuk kinyerni.
  3. Ha érezzük az illatát, jöhet a megmosott, lecsepegtetett spenót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nem kell megijedni, ha a serpenyőben alig férnek el a levelek, a hő hatására pár perc kevergetés után összesnek.
  4. Ha már majdnem megfonnyadt a spenót, felöntjük a tejszínnel, hozzáadunk a tészta főzőlevéből, pár percig kevergetve főzzük végül a parmezán felét is hozzáadjuk, ezzel is sűrítjük a szószt. Ilyenkor ha szükséges, még egyszer sózzuk, borsozzuk. Az elkészült alaphoz adjuk a tésztát, alaposan összekeverjük, hogy a spenótos szósz mindenhol bevonja.
  5. Az elkészült spenótos tésztát melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a spenótos tészta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss