hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos quesadilla

30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

  1. Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A paprikát csíkokra, a fokhagymát és a lilahagymát karikákra vágjuk. A trappistát lereszeljük.
  2. Egy nagyméretű serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, és kb. 1 perc alatt megpirítjuk a fokhagymát, és a lilahagymát.
  3. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a spenótot, és közepes lángon megpároljuk. Ha összeesett, sózzuk, borsozzuk.
  4. Öntsük a tejszínt a spenótra, fűszerezzük cayenne borssal. Ha felforrt, beletördeljük a kéksajtot, hozzáadjuk  a trappistát. Kevergetve főzzük, amíg a tejszín kissé besűrűsödik, és a sajt elolvad. Ha kész, félretesszük, kb. 15 percre, hogy összeálljon.
  5. Egy serpenyőben, közepes lángon – olaj és más zsiradék nélkül – megmelegítjük a tortillának mindkét oldalát, majd, ha kicsit megpirult, rakjunk a közepére a spenótos töltelékből és a felvágott paprikából.
  6. Hajtsuk össze, és mindkét oldalát süssük meg, amíg a tortilla meg nem pirul.
  7. Rakjuk a quesadillákat egy vágódeszkára, és mindegyiket vágjuk három felé. Nem baj, ha kifolyik egy kis töltelék!

RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss