Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos krémmel töltött dagadó tócsnival 

MME MME
165 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A spenótos krémmel töltött dagadó elkészítéséhez a bébispenótot mossuk meg. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben. Dobjuk rá a spenótot, süssük éppen addig, amíg a levelek összeesnek. Közben fűszerezzük sóval és szerecsendióval. A párolt spenótot és a túrót késes aprítóban törjük össze.
  2. A fetát villával törjük darabosra. Keverjük a spenótos töltelékhez, a feta sósságától függően még sózzuk meg a tölteléket.
  3. A dagadót hústűvel több helyen szurkáljuk meg, majd töltsük meg a töltelékkel. Végeit tűzzük össze hústűvel. Tegyük tepsibe, tetejére locsoljunk kevés olajat, sózzuk, borsozzuk meg. Öntsünk alá kevés vizet, fedjük le alufóliával, és 160 fokos sütőben süssük 2 órán át. Ezután vegyük le az alufóliát, és 180-190 fokon süssük még fél órán át a húst.
  4. Közben a tócsnihoz a meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, adjuk hozzá a tojásokat, és evőkanalanként adagolva annyi lisztet, hogy éppen összeálljon a keverék.
  5. Formázzunk a masszából lapos korongokat, és serpenyőben, kevés olajon süssük át a tócsnik mindkét oldalát. Tálalásig szedjük konyhai papírtörlőre. 
  6. Az elkészült dagadót pihentessük 10 percig, majd szeleteljük fel. Tálaljuk a tócsnikkal. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss