hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-juhtúrós töltött krumplilángos

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A spenótos-juhtúrós töltött krumplilángos elkészítéséhez a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd forrón megpucoljuk, villával összetörjük.
    2. Az élesztőt a cukor és tej segítségével felfuttatjuk, majd a lángos minden összetevőjét összegyúrjuk és 1 órát kelesztjük.
    3. A töltelékhez a spenótot egy kevés feketeborssal a vajon megfuttatjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és a túrókkal összekeverjük.
    4. 5 részre osztjuk a tésztát és a tölteléket is, majd lisztezett kéz között  kinyújtjuk a tésztát és betöltjük.
    5. Végül aranybarnára sütjük 180 fokos olajban (oldalanként 2 perc kb.) és frissen fogyasztjuk. Tejföllel és fokhagymával megkenve tálaljuk.

      Nézd meg, hogy készül a spenótos-juhtúrós töltött krumplilángos:

Ezek is érdekelhetnek

Friss