Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk beletesszük a cukrot és az élesztőt. Elkeverjük, a tetejét lisszttel meghintjük és meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, lábosba tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk és puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és melegen áttörjük. Félretesszük, hogy langyosra hűljön.
  3. A felfutott élesztős tejet a liszztel, sóval és burgonyával megdagasztjuk. Legalább 5 percig dagasztjuk, míg a tészta szép, szálas lesz és elválik az edény falától. A tésztánknak lágynak és rugalmas állagúnak kell lennie. Ha úgy érezzük, hogy túl lágy, kis lisztet hintünk bele, ha túl kemény, pici tejjel hígítjuk.Ha a tésztát kellően kidagasztottuk, lissztel meghintjük a tetejét és konyharuhával letakarva 30 percig kelesszük.
  4. Amíg a tészta kel, a fokhagymákat lereszeljük és kevés hideg vízzel krémesre keverjük. Tálalásig félretesszük. A sajtot lereszeljük, tálalásig hűtőbe tesszük.
  5. Ha a tészta megkelt, meglisztezünk egy deszkát. A tésztából kisebb ökölnyi darabokat szaggatunk és óvatosan gombóccá formázzuk őket. Ha minddel elkészültünk meghintjük liszttel és további 15 percig kelesztjük.
  6. Ha újrakeltek a gombócok egy serpenyőben étolajat hevítünk a sütéshez. Kis tálkában olajat készítünk, hogy az ujjunkat a nyújtásnál bele tudjuk mártani. A megkelt gombócból óvatos mozdulatokkal, a levegőben tartva kerek formát nyújtunk és beletesszük az olajba és aranybarnára sütjük. Ha kivettük az olajból lecsepegtetjük, megkenjük a fokhagymakrémmel és a tejföllel, majd rászórjuk a reszelt sajtot.

Így készítheted el a házi sajtos-tejfölös lángost! Videó! >>>

Még több recept Németh Ádámtól >>>

11 STRANDKAJA, AMI SOKKAL FINOMABB HÁZILAG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss