A közel-keleti konyha népszerű étele a hummusz, amit viszonylag egyszerű elkészíteni, hiszen csicseriborsó, szezámpaszta, citromlé, fokhagyma és némi olívaolaj keverékéről van szó. Mi magyarok főleg mártogatósként fogyasztjuk, pedig frissen, melegen kiemeli az ízeket. Talán így már nem annyira meglepő, hogy a meleg tésztához hozzáadva gazdag, krémes textúrájú lesz az étel.
Az alábbi TikTok-videón láthatod, milyen egyszerű elkészíteni ezt az isteni finom tésztaszószt:
A tésztaszószként felhasznált hummuszt kedvünkre ízesíthetjük: kerülhet bele szárított paradicsom, gomba, vagy akár zöldfűszerek is. A szószba mindenképp tegyünk egy keveset a tésztafőző vízből – a tejmentes öntet így lesz tökéletes!
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- OLAJAT TESZEL A TÉSZTAFŐZŐ VÍZBE? MOST KIDERÜL, HOGY JÓL CSINÁLOD-E!>>>
- MIKOR SÓZZUK A TÉSZTAFŐZŐ VIZET: FORRÁS ELŐTT VAGY FORRÁS UTÁN?>>>
- 9 HIBA, AMIT MINDENKI ELKÖVET TÉSZTAFŐZÉSKOR>>>