Rántott karfiol

40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, és kés segítségével nagyobb rózsákra bontjuk.
  2. Egy nagyobb lábasba vízben vagy tejbe feltesszük főni a karfiolrózsákat, beletesszük a fokhagymagerezdeket, alaposan megsózzuk, és fűszerezzük kakukkfűvel. Forrástól számítva nagyjából 8 percig főzzük (félkeményre). Az elkészült karfiolrózsát hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
  3. Jöhet a panírozás: a tojásokat sózzuk, enyhén borsozzuk, és egy villával felverjük. A karfioldarabokat először lisztbe forgatjuk, a felesleget leütögetjük a tányér szélén, majd a tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Egy magasabb falú edénybe vagy serpenyőbe annyi olajat öntünk, amennyi a legnagyobb karfiolrózsát is ellepi. Az olajat nagyjából 170 fokig hevítjük, majd a karfiolokat több adagban a forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük. Sütés közben időnként forgatjuk a darabokat.
  5. Az elkészült rózsákat sütőrácsra rakjuk vagy papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

Nézd meg videón is, hogyan készül a rakott karfiol:

Megjegyzés

A rántott karfiol kiváló körete a petrezselymes rizs, vagy akár rizibizivel is fogyaszthatjuk. Mindenképpen készítsünk valamilyen mártogatóst hozzá, klasszikus párosítás a tartármártás, de készíthetünk hozzá sajtmártást is vagy házi majonézt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss