hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott palacsinta

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A palacsintatésztához tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, a tojásokat, és simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű lenne, szódavízzel vagy vízzel kicsit lazíthatunk rajta. Enyhén sűrű tésztát kell kapnunk.
  2. A palacsintákat a szokott módon kisütjük.
  3. A töltelék elkészítéséhez a tojásokat keményre főzzük. Kihűtjük, apró kockákra daraboljuk.
  4. A vöröshagymát lereszeljük, vagy nagyon apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a kenőmájashoz.
  5. A petrezselyemzöldet is felaprítjuk, és a májas krémhez keverjük.
  6. A sajtot szintén lereszeljük, és ezt is a krémhez keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A palacsinták közepébe töltjük a májas krémet, majd szorosan, batyuszerűen felhajtjuk.
  8. A palacsintát lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük.
  9. Krumplipürével, paradicsomszósszal, sóskamártással kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss