Rántott karaj fűszeres édesburgonyával air fryerben sütve

MME MME
120 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karajt felszeleteljük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Három tányért készítünk elő a panírozáshoz. Egybe lisztet rakunk, a másikba a tojásokat, amit villával jól összekeverünk. Miután a tojás is kapott egy kevés sót, a harmadik tányérban elkeverjük a corn flakes-et a zsemlemorzsával és a magkeverékkel.
  2. A hússzeleteket bepanírozzuk; először lisztbe forgatjuk a szeletek mindkét oldalát, majd a tojásba, és végül a morzsába.
  3. A panírozott hússzeleteket a Senkor air fryerbe helyezzük, vékony sugárban megcsorgatjuk a szeleteket az olaj felével, majd a piktogramokon feltüntetett ideig (40 perc) a súlynak megfelelően 180 fokon készre sütük, ám félidőben ne feledkezzünk meg megfordítani a húsokat. Ha megsült pihentetjük.
  4. Az édesburgonyát megmossuk, aztán héjastul hasábokra vágjuk. Ezután egy tálba rakjuk a hasábokat, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel és rácsurgatjuk a maradék olajat. Miután alaposan összeforgattuk a kezünkkel, a Sencor air fryer kosarába tesszük, és a gépen lévő piktogramok szerint 180 fokon 40 perc alatt megsütjük, közben párszor átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
  5. Amíg a édesburgonya sül, egy keverőtálba rakjuk a tejfölt, a majonézt, a darabolt csemegeuborkát, a felaprított lila hagymát. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd rányomjuk a fél citrom levét és jó alaposan összekeverjük a mártogatóst.
  6. A kész bundázott karajszeleteket az édesburgonya hasábokkal, és a remulád mártogatóssal tálaljuk. 

Nézd meg videón is, hogyan készül a rántott karaj fűszeres édesburgonyával air fryerben sütve:

Megjegyzés

Az egész család oda lesz ezért a fogásért, ráadásul egészségesen, minimális olaj felhasználásával készült, nem mellesleg még a lakás sem lesz olajszagú. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss