Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Várod már a hétvégi rántott húst? Így lesz diétás és egyben gyorsabb a panírozás

default user icon
MME
Talán nem is létezik olyan magyar ember, aki ne szeretné a rántott húst. Frissen, miután kiemeltük a serpenyőből és leitattuk róla az olajat, akkor az igazi! Melegen még a panír is ropog a fogunk alatt, a gőzölgő hús pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Na de mi újság a kalóriákkal? A panír bizony hizlaló lehet, hacsaknem az alábbi módszerrel készíted el ezt a vasárnapi ebédre szánt klasszikust.

Panír nélkül is istenien finom husit lehet sütni, ráadásul a kalóriák miatt sem kell aggódni, főleg ha air fryerben készíted el. Nem véletlen, hogy a diétázók inkább elfelejtik a rántott húst és a vele járó gasztronómiai élményt, mivel az air fryer még annyira nem elterjedt, hogy minden háztartásban megtalálható legyen, a lisztes, zsemlemorzsás panír pedig további kalóriákat kapcsol a húshoz, ami fogyókúra esetén bizony komolyan hátráltatja a kilók olvadását - írja a Ripost. 

Azonban létezik egy módszer, aminek hála egészen nyugodtan ki lehet hagyni a panírból a lisztet és a morzsát is, olajban, serpenyőben sütés helyett pedig használjuk a sütőnket. Ha attól tartunk, hogy ettől a rántott hús íze drasztikusan megváltozik, akkor az bizony tévedés. Szóval elő a zabpehellyel, és készítsünk rántott húst diétásan. Íme a recept: 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg zabpehely
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma só
  • bors

Elkészítés:

  1. Vágjuk csíkokra vagy szeletekre a csirkemellett, ahogy jobban tetszik.
  2. A joghurtot öntsük egy mélyebb tányérba, keverjük bele a sót, a borsot, majd a reszelt fokhagymát.
  3. Miután a zabpelyhet is ledaráltuk és egy mélyebb tányérba öntöttük, a joghurthos keverékben megforgatjuk a húsokat, majd 20 perc pihentetés után a zabpehelyben is.
  4. A bepanírozott húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, aztán 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Tipp: Azért érdemes a húsokat a joghurtos keverékben hagyni legalább 20 percre, mert így sokkal omlósabb, finomabb lesz. Ha diétázunk, akkor nyugodtan készítsünk rántott húst ezzel a módszerrel, hiszen így jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mintha olajban, serpenyőben sült volna. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss