Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Köztudott, hogy a magyar ember ha tehetné, mindent bepanírozna, majd kirántana. Nem véletlen, hogy kedvenc kajáink között igen méltó helyet foglal el a rántott hús, így a rántott csirke is. Azonban biztos ti is szembesültetek már azzal a bosszantó bakival, hogy minden előjel nélkül leesik a húsról a panír. Íme, a megoldás.
Hajdu István László
Stern Ágnes
Feldobnád egy kicsit a rántott húst (rántott gombát, rántott sajtot…)? Nem csak a liszt, tojás zsemlemorzsa kombináció létezik. Mutatunk néhány egyszerű és remek ötletet.
Mindmegette
A hétvégi ebédről nem hiányozhat a jó rántott hús. A tökéletes rántott hús elkészítésének fortélyait mindenkinek ismernie kell! Mi most videón mutatjuk, mire figyelj, hogy a bunda ropogós legyen, a konyha pedig tiszta maradjon!
Talán nem is létezik olyan magyar ember, aki ne szeretné a rántott húst. Frissen, miután kiemeltük a serpenyőből és leitattuk róla az olajat, akkor az igazi! Melegen még a panír is ropog a fogunk alatt, a gőzölgő hús pedig egyszerűen ellenállhatatlan. Na de mi újság a kalóriákkal? A panír bizony hizlaló lehet, hacsaknem az alábbi módszerrel készíted el ezt a vasárnapi ebédre szánt klasszikust.
El tudjátok képzelni, hogy létezik a nagyi házi zsemlemorzsájával készített rántott húsnál ropogósabb? Hogy van olyan összetevő, amivel lehet fokozni ezt a páratlan élményt? Nehezen? Megértjük. De most mégis mutatunk egy trükköt, amit imádni fogtok!
Bár mi, magyarok szeretünk szokatlan alapanyagokat bepanírozni és kirántani, erre még nem gondoltunk. Valaki viszont megtette helyettünk, és gyorsan el is terjedt az interneten az őrület.
Ha már unod a hagyományos rántott húst, mutatunk egy trükköt, melynek segítségével ugyanolyan finom lesz a bunda, de egy kicsit mégis más: próbáld ki a fordított panírozást!
Talán nincs is olyan konyha kis hazánkban, ahol ne készülne rendszeresen rántott hús. Bár pontosan tudjuk, hogy nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, mégsem tudunk lemondani róla – és nem is kell! Most egy apró trükköt mutatunk, amitől még finomabb lesz, próbáld ki!
Zsemlemorzsát szinte minden konyhaszekrény mélyén találhatunk. De mi történik, ha sütés-főzés közben derül ki, hogy üres a doboz? Ezekkel a zseniális helyettesítőkkel nem kell aggódnod, a végeredmény fantasztikus lesz!
Rettenetesen unod a hagyományos rántott húst, de a család nem enged ebből klasszikusból? Itt az ideje, hogy feldobd a rántott ételeidet, most mutatunk 11 izgalmas panír-variációt a sajtostól a borzason át az extra ropogósig.
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Fotó/Videó: Horváth András
Az ünnepi kaja-dömping után már biztosan a könyökötökön jönnek ki a klasszikus bundában rántott húsok, így hát most arra gondoltuk, hogy mi lenne, ha az új évet egy különleges panírba mártott mártogatóssal indítanánk, ami egyébként rizskörettel még főételként is simán megállja a helyét. Készüljetek fel, mert ha egyszer megkóstoljátok a tempuratésztás csirkemellfalatkákat ezzel a szuper szósszal, akkor nehezen fogtok vele leállni.
Videó
Az apró, ropogós falatokat mindeni szereti, de különösen a gyerekek körében örvend népszerűségnek a kicsit már megbarnult sült krumpli, vagy bármi, ami panírozva van. A csirkenuggets ezért mondható szerencsés fogásnak, ha pedig mindenféle extrával tovább lehet fokozni az ízhatást és a ropogósságot - sajttal, fűszerekkel, csipsszel, krékerrel - akkor a felnőttek is boldogan falják majd!
Minden második magyar kedvenc étele a rántott hús, és ezen nem is csodálkozunk. A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az aranybarnára sült friss hússzelet. Ez az étel azonban sokkal több rafinériát is megenged, mint amit gondolnánk. Íme néhány ötlet, amivel még finomabbá varázsolhatjuk a család kedvencét.
Ha unod a hagyományos verziót, ha kipróbálnál valami mást, ha gluténérzékeny vagy, esetleg diétázol, mutatunk egy neked való receptet. Íme a rántott cukkini zabpelyhes bundában, extra ropogósan.