Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha így rántod ki a karfiolt, akkor tuti, hogy új dimenziókba emel ez a régi kedvenc

default user icon
MME
A magyar ember mindent kiránt, amit csak tud. Így van ez a karfiollal is, ami bepanírozva, majd forró olajban sütve egyszerűen mennyei. Akkor a legfinomabb ez a régi kedvenc, ha a bundája ropogós, a zöldség belseje pedig puha. Videón mutatjuk, hogyan érhetitek el ezt az eredményt.

Mi úgy gondoljuk, hogy ha rántott zöldségekről van szó, akkor bizony a karfiol az egyik legjobb választás. A kiváló végeredmény titka, hogy előfőzzük a karfiolrózsákat, majd hideg vízben gyorsan lehűtjük, hogy jó roppanós maradjon. Ez a zöldség azért is jó választás, mert egész évben kapható, szóval a közeli piacon, vagy bármelyik kisboltban könnyedén beszerezhető. 

 

Igaz, papíron az egyszerűbb ételek táborát erősíti az étel, ám picit körülményes lehet a panírozása. Ennek ellenére egy hónapban egyszer, vagy legalább kéthavonta össze kell nektek is dobni valamilyen szuper körettel, hiszen ellenállhatatlanul finom.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 2-3 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 2 tk. kakukkfű (elhagyható)
  • 2-3 db tojás
  • bors
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

A RÁNTOTT KARFIOL PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

A rántott karfiol remek körete a petrezselymes rizs, vagy akár rizibizivel is fogyaszthatjuk. Mindenképpen készítsünk valamilyen mártogatóst hozzá, klasszikus párosítás a tartármártás, de a sajtmártás vagy a házi majonéz is jól működik vele.

Elkészítés:

  1. A karfiolt megmossuk, és kés segítségével nagyobb rózsákra bontjuk. Egy nagy lábasba vizet teszünk fel forralni, vagy használhatunk tejet is. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat, beletesszük a fokhagymagerezdeket, alaposan megsózzuk, és fűszerezzük kakukkfűvel. Forrástól számítva nagyjából 8 percig főzzük, nem főzzük készre, csak félig főttre. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy egy kést szúrunk a karfiolba, ha már meg tudjuk szúrni, de még nem megy bele teljesen a kés hegye, akkor jó. Az elkészült karfiolrózsát hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
  2. Jöhet a panírozás, a tojásokat sózzuk, enyhén borsozzuk, és egy villával felverjük. A karfioldarabokat először lisztbe forgatjuk, a felesleget leütögetjük a tányér szélén, majd a tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Egy magasabb falú edénybe vagy serpenyőbe annyi olajat öntünk, amennyi a legnagyobb karfiolrózsát is ellepi, és az olajat nagyjából 170 fokig hevítjük, majd a karfiolokat több adagban a forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük. Sütés közben időnként forgatjuk a darabokat. Az elkészült rózsákat sütőrácsra rakjuk vagy papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss