Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Szekeres Lajosné Klári
Cikk
MME
Ha sokat főzünk, sok a hulladék is. A konyhánkba bekerülő minőségi alapanyagokat megtiszteljük azzal, hogy nem dobjuk ki jelentős részüket, megpróbálunk lehetőleg mindent felhasználni.
Vajon meg kell mosni a konyhakész zöldségeket? Ha igen, akkor elég, ha folyó vízzel leöblítjük? A gyümölcsök és zöldségek megtisztítása fogyasztás előtt tehát nem kérdés, ám hogy hogyan kell csinálni, arról elég sok téves információ kering. Mutatjuk a leggyakoribb zöldség-és gyümölcsmosós tévhiteket!
Ugyan a borsószezonnak már vége, de borsóleves nélkül elképzelhetetlen a nyár. Így fordulhat elő, hogy akár már augusztus végére elfogy a fagyasztóból a télre elraktározott tavaszi, zsenge borsó... Íme hét isteni finom leves receptje, amit mindenképpen készíts el még most!
A konyhád tele van friss gyümölcsökkel és zöldségekkel, de pár nap múlva már minden fonnyadtan, szomorúan figyel a tálból? Eláruljuk a legfontosabb tárolási szabályokat, amelyeket betartva hosszabb ideig maradnak frissek a finomságok!
A nyár bővelkedik friss zöldségekben és gyümölcsökben. Íme az öt legnépszerűbb, amelyek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal – mindenképpen építsd be ezeket az étrendedbe, ameddig csak teheted!
Nagy Kitti
A növények nemcsak széppé teszik a lakásunkat, de tisztítják a levegőt, sőt a hangulatunkra is jó hatással vannak. Az otthonunkat azonban a dísznövényeken kívül mással, gyógy- és fűszernövényekkel is zöldíthetjük, de van a vásárlásnak egy sokkal olcsóbb, sőt környezetbarát alternatívája is!
Drexler Zsófia
A levesimádóknak mindegy, hogy éppen kánikula tombol, ők akkor is igénylik a finom, meleg leveseket. Nekik válogattunk öt isteni finom zöldségkrémlevest, amiket egyszerűen és gyorsan elkészíthetnek.
A karalábé akár unalmas zöldség is lehetne, ám megfelelő fűszerezéssel isteni finom, frissítő levesek, főzelékek és más, izgalmas főételek készíthetők belőle. Íme, a mi nyári kedvenceink!
Egyre több a friss zöldség, ám ettől még a fagyasztóban megbújó jeges finomságokat nem kell őrizgetned télig. A fagyasztott zöldségek mindig kéznél vannak, és sokoldalúan felhasználhatók.
A zöldborsó az egyik legkedveltebb zöldségünk – nem véletlenül. Bár fagyasztva vagy konzervként egész évben rendelkezésünkre áll, azért mégis frissen az igazi. Összegyűjtöttünk öt olyan receptet, ami zsenge, idei borsóból a legízletesebb.
A rakott ételeket szeretjük, mert egyszerűen elkészíthetők, nagyon finomak és laktatóak is. Mégis sokszor előfordul, hogy nem úgy sikerül, ahogy szeretnék. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és segítünk, hogy ezentúl mindig tökéletes legyen a végeredmény!
Nincsen nyár lecsó nélkül – most mutatunk 11 zseniális receptet, a klasszikus kolbászostól a tarhonyáson át a tükörtojásos közel-keleti változatig!
Szinte nincs olyan étel, amelyet ne tudna feldobni egy kis sajt, ráadásul változatos formában bármihez felhasználhatjuk. Kockára vágva egy kis alma társaságában belekerülhet az uzsonnásdobozba, lehet szendvicsfeltét, vagy pizzára, esetleg rakott ételekre reszelve is finomság születik a sajtból.
A szódabikarbóna minden háztartás jolly jokere, bármilyen szempontból. Használhatjuk a sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bevethetjük a hétvégi nagytakarításkor is. Nincs még egy ilyen sokoldalú csodaszer, és most egy újabb oldaláról ismerhetjük meg.
Mi, magyarok, csak a napi ajánlott rostbevitel felét fogyasztjuk el. Pedig a ballasztanyagok nélkülözhetetlenek a jó emésztés és az egészség megőrzéséhez!