Rántott cukkini

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, és felvágjuk 7-8 milliméter vastag karikákra. A karikákat egy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, majd 5-10 percig félretesszük, hogy kiengedje kissé a levét. Az összegyűlt levet leöntjük.
  2. Közben előkészítjük a panírt, egy tálba öntjük a lisztet, egy másikba tálba ütjük a tojásokat, a harmadikba a zsemlemorzsát. A tojást enyhén sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  3. Egy vastag, magas falú edénybe olajat öntünk, közepes lángon hevíteni kezdjük kb. 180 fokra (ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni).
  4. Amíg az olaj felhevül, bepanírozzuk a cukkiniket: először lisztbe forgatjuk, a felesleget leütögetjük, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. A bepanírozott cukkinit már rakhatjuk is a felhevült olajba, ne rakjuk tele az edényt, kényelmesen férjenek el a cukkinikarikák. Több menetben nagyjából 4-5 perc alatt piros-ropogósra sütjük. A cukkinikarikákat törlőpapírra helyezzük tálalásig.
  5. Az elkészült rántott cukkinit fogyaszthatjuk rizzsel és tartármártással, de más mártogatós is készíthető hozzá: joghurtos-kapros, sajtmártás, paradicsomsalsa stb. Ennek csak az ízlésünk és a fantáziánk szabhat határt.

Nézd meg videón is, hogyan készül a rántott cukkini: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss