Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott véres hurka petrezselymes krumplival

45 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A véres hurkáról lefejtjük a bélt, és a hurkát széjjel morzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk az egy tojást és az egy evőkanál zsemlemorzsát és összedolgozzuk. A masszát legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük.
  3. Eközben a burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben vajat melegítünk, rászórjuk a felvágott petrezselymet, majd beleforgatjuk a főtt krumplit.
  4. Egy fazékban felmelegítjük az olajat. Kivesszük a hűtőből a hurkamasszát és körülbelül 10 centiméter hosszú rudakat formázunk belőle, majd a szokott módon bepanírozzuk. A felvert tojáshoz adhatunk egy kis tejszínt is.
  5. A hurkarudakat forró olajban aranybarnára sütjük, majd a felesleges olajat lecsepegtetjük.
  6. Petrezselymes krumplival tálaljuk, de kínálhatunk mellé párolt lila káposztát is.

Megjegyzés

Nagyon nem szokványos elkészítési mód, de megéri, mert finom. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek