A halszeleteket megsózzuk, -borsozzuk. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Ezután lisztbe forgatjuk, majd a tejjel elkevert felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd kisütjük benne a hlaszeleteket.
A salátához a főtt burgonyát, az uborkát és a sajtot apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a mustárt, a majonézt és a karikákra vágott hagymát. Alaposan összeforgatjuk, majd pár órára a hűtőbe tesszük állni, hogy az ízek összeérjenek.
A körethez a rizst megpirítjuk 1 evőkanál olajon, ízlés szerint megszórjuk borssal, és felöntjük az alaplével. Fedő alatt lassú tűzön hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután felforrósított sütőbe tesszük, és hagyjuk készre dagadni.