Rántott süllő rizzsel, majonézes krumplisalátával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • süllőszelet
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • tej
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • burgonya
  • tejföl
  • sajt
  • bors
  • csemegeuborka
  • majonéz
  • mustár
  • hagyma
  • étolaj
  • rizs
  • alaplé
  • bors
  • ételízesítő
  • víz

Elkészítés

  1. A halszeleteket megsózzuk, -borsozzuk. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Ezután lisztbe forgatjuk, majd a tejjel elkevert felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. 
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd kisütjük benne a hlaszeleteket. 
  3.  A salátához a főtt burgonyát, az uborkát és a sajtot apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a mustárt, a majonézt és a karikákra vágott hagymát. Alaposan összeforgatjuk, majd pár órára a hűtőbe tesszük állni, hogy az ízek összeérjenek. 
  4. A körethez a rizst megpirítjuk 1 evőkanál olajon, ízlés szerint megszórjuk borssal, és felöntjük az alaplével. Fedő alatt lassú tűzön hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután felforrósított sütőbe tesszük, és hagyjuk készre dagadni. 

Megjegyzés

A halételek kedvelőinek ajánlom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss