Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Videó
Gyors és finom ebédre vágysz, melyet 30 perc alatt összedobhatsz a családnak? Van egy szuper ötletünk, mutatjuk videón a mustáros csirkeragu receptjét.
Somogyi Bea
Cikk
MME
A sertéskaraj az egyik legkedveltebb alapanyag, és sokan azért is szeretik, mert soványabb, mint mondjuk a tarja. A karajból készülhet rántott hús, de sokféle mártással és szósszal is kínálhatjuk, a variációk száma tényleg végtelen. Mi most egy egyszerű receptet hoztunk, mely tökéletes szombati ebédre.
A tarja az egyik legkedveltebb hús a magyar konyhákban. Nem túl száraz és nem is túl zsíros, ezért sült húsnak is tökéletes. Ha elfoglalt vagy és nem tudsz sok időt tölteni a konyhában, de szeretnél tartalmas, finom ételt készíteni, akkor ez a tepsis-mustáros tarja krumplival a te recepted!
Kard Sándorné
Ha nem tudod, mit főzz, ezekkel a mustáros-csirkés fogásokkal nem lőhetsz mellé! Van köztük szaftos ragu, tepsiben sült hús és bundázott csirkeszárny is, így biztosan találsz kedvedre valót. Nálunk az összes hatalmas kedvenc, érdemes őket kipróbálni!
Semmi nem ér fel egy jó szaftos raguval. Talán az, ha kicsit megspékeled némi mustárral. Készítheted csirkéből, sertésből, marhából, főzhetsz mellé nokedlit, tésztát, vagy rizst, az eredmény mindenképpen fenomenális lesz. Íme 9 mustáros hús, ami után megnyalod, mind a tíz ujjadat.
SÁNDOR ADRIENN
A ropogós zöldségekből, tésztából vagy burgonyából készült salátáknak eltérő karaktert adhatsz a különböző dresszingekkel. 5 lehengerlő változatot mutatunk.
Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Ma egy pofonegyszerű házi sós süti villámreceptjét osztjuk meg veletek. Tarts velünk - ebbe vágj bele, ne az ujjadba!
Ha megkívánsz valami sósat, akkor a leggyorsabban leveles tésztából süthetsz valamit. A hagyományos sajtos rúdon kívül alig néhány hozzávalóból készíthetsz finom ropogtatnivalót, vendégvárót. Ez a sonkás papucs is öt, könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, emellett nagyon egyszerű és finom is.
Pataki Nóra
Amikor árnyékban is több, mint 30 fok van, az embernek nem igazán van kedve bekapcsolni a sütőt, a tűzhelyet. Ilyenkor a szabadban sütögetést is mellőzzük, legfeljebb naplementekor állunk neki. A most következő recept beltéren-kültéren egyaránt gyorsan elkészíthető, és mivel a pác és a salátaöntet ugyanabból az alapból készül, rendkívül költség- és időhatékony is!
"De jó ötlet, ezt biztosan kipróbálom!" - sok ilyen hozzászólás érkezett olvasónk egyik receptjéhez, amit nagyon sokan szerettek. Nos, mi is megcsináltuk Bíró Sári baconbe tekert mustáros csirkemell receptjét és nagyon imádtuk.
A méz és a mustár csodálatosan passzolnak egymáshoz: az édes, a savanykás és a csípős ízek tökéletesen kiegészítik egymást - nem véletlen, hogy gyakran alkalmazzák őket együtt, például sültek és raguk készítésekor. Mutatunk most 11 fogást ezzel a nyerő párossal - garantáljuk, hogy egyikkel sem fogtok mellé, ha kipróbáljátok!
Íme a Jolly Joker sós vendégváró. Hogy miért? Nincs belőle az a mennyiség, ami elég lenne. Kerti partik, szülinapi zsúrok, baráti-, családi összejövetelek főszereplője. Az utolsó darabokon szinte összevesznek a vendégek.
KOCSIS BÁLINT
Csak a pácra figyelj! Az egyszerűség nagyszerűségére mutatunk példát!
Sült hús, friss zöldségek és egy ellenállhatatlan majonézes-mustáros szósz, bagelbe csomagolva - a Frico jóvoltából!
Nagyon hamar elkészül, nagyon finom és még a gyerekek is szeretik! Kell ennél több? Remek vendégváró, szuper partifalat, de akár kiránduláshoz is remek szendvics helyett. Egyszerű, gyors és laktató. Egyetlen baja van, az pedig elég nagy: hamar elfogy. Szóval eleve dupla adaggal készüljetek, ha nincs kedvetek csalódott fejeket látni. :)