Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos burek totuval

55 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A töltelékhez az olívaolajat egy magas falú serpenyőben, vagy lábasban felhevítjük és rátesszük a spenótot, ami lehet friss vagy fagyasztott és kiolvasztott.
  2. Ha szükséges egy kis vizet adunk hozzá és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk és egy gerezd fokhagymát ráreszelünk.
  3. Ha kész a spenót, hozzákeverjük a totut.
  4. Ha a töltelék kihűlt, akkor egy konyharuhára teszünk egy réteslapot és olajjal bekenjük. Félbehajtjuk, hogy a szélesebb oldala maradjon, és kb 2 ujjnyi vastagon teszünk a szélére tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük.
  5. Egy kerek pite vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk és csiga alakban, óvatosan beletesszük a feltekert rétest, ezt addig folytatjuk, míg tele nem lesz a forma.
  6. Ezután olajjal lekenjük a tetejét majd 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss