A szobahőmérsékletű tojások fehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor nő a térfogata és felhabosodik, apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény fényes habbá verjük.
Amikor kemény, belekeverjük óvatosan a keményítőt, az almaecetet és a sűrű málna levet.
A sütőt 130 fokra előmelegítjük.
Csillagcsöves habzsákkal kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 10 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 100 fokra, és további 50 percig sütjük/szárítjuk a pavlovát.
A sütési idő lejártakor lekapcsoljuk a sütőt, de a süteményt nem vesszük ki, hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk, csillagcsöves habzsákba töltjük. Majd ízlés szerint díszítjük a sütemények tetejét. A tejszín tetejére fagyasztott vegyes erdei gyümölccsel megszórjuk.