Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás mini Pavlova erdei gyümölccsel / maradék tojásfehérje felhasználás/

80 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű tojások fehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor nő a térfogata és felhabosodik, apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény fényes habbá verjük.
  2. Amikor kemény, belekeverjük óvatosan a keményítőt, az almaecetet és a sűrű málna levet.
  3. A sütőt 130 fokra előmelegítjük.
  4. Csillagcsöves habzsákkal kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 10 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 100 fokra, és további 50 percig sütjük/szárítjuk a pavlovát.
  5. A sütési idő lejártakor lekapcsoljuk a sütőt, de a süteményt nem vesszük ki, hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínből kemény habot verünk, csillagcsöves habzsákba töltjük. Majd ízlés szerint díszítjük a sütemények tetejét. A tejszín tetejére fagyasztott vegyes erdei gyümölccsel megszórjuk.

Megjegyzés

A tökéletes Pavlova titka a keményre felvert fényes tojáshab és a lassú, alacsony hőfokon történő sütés/szárítás. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss