Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pavlova mézes joghurttal, mandulával

MME MME
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjüük 120 fokra, légkeveréssel és előkészítünk egy sütőpapíros tepsit.
  2. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani egy csipet sóval. Mikor a tojás már habos, de még nem kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a fél citrom levét és kemény, fényes habbá verjük a fehérjét.
  3. Ha szép a hab, akkor a tetejére szórjuk a kukoricalisztet és egy spatulával teljesen elkeverjük a habban. Az előkészített sütőlemezre kaparjuk a tojáshabot és egy spatulával vagy kanállal magas, kör alakot formázunk belőle.
  4. A sütőbe tesszük másfél órára és kiszárítjuk. Közben ne nyitogassuk az ajtaját, különben összeesik. Ha készen van, résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és így hűtjük ki, ha túl hirtelen kap hidegebb levegőt, csúnyán besüllyedhet.
  5. A krémhez kikeverjük az összes hozzávalót a tejszínhab kivételével. Utolsó lépésként forgatjuk bele óvatosan a felvert habtejszínt a joghurtos alapba.
  6. Ha a pavlova kihűlt, ráhalmozzuk a krémet, végül megszórjuk a ropogós mandulával. 

SÜTI TITKOK ORSITÓL: MADÁRTEJ EGY KIS ÜNNEPI EXTRÁVAL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss