A pavlovához a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, majd 3-4 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keményre verjük a habot.
A citromlevet és a keményítőt belekeverjük a végén, majd a masszát habzsákba töljük. A habzsákból egy nagy korongformát nyomjuk belőle a sütőpapírra.
Ezután 110 fokon 1 óra 20 perc alatt, légkeverés nélküli sütőben készre sütjük a nagy habcsókot anélkül, hogy kinyitnánk az ajtaját sülés közben. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A habhoz 25 dkg habtejszínt kemény habbá verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Az öntethez karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntünk 15 dkg habtejszínt és a felére forraljuk. A gyümölcsöt megmossuk leszárítjuk.
A kihűlt pavlovát a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel és a kihűlt karamellel díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül az eredeti pavlova torta tejszínhabbal és sok gyümölccsel