Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügés mini pavlova-torta

45 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük, közben egy csipet sót adunk hozzá. Amikor kifehéredik és felhabosodik, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, míg kemény és fényes nem lesz a hab. Ekkor beleforgatjuk a keményítőt és az almaecetet.
  2. A sütő tepsijét kibéleljük sütőpapírral és négy közepes nagyságú felhalmozott habcsókot formázunk, melyeknek közepébe egy kanállal mélyedést készítünk. A megformázott habcsókot 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a sütő hőmérsékletét 140 fokra csökkentjünk és úgy sütjük 40 percig.
  3. Ha elkészült, a sütőben hagyjuk kihűlni résre nyitott ajtónál. Amíg hűl, addig a fügét felcsíkozzuk, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. Ha kihűltek a pavlova-tortácskák, tejszínhabot teszünk a tetejére és feldíszítjük a csíkokra vágott fügével, majd a tetejét porcukorral megszorjuk.

PAVLOVA TORTA VANÍLIÁS KRÉMMEL ÉS GYÜMÖLCCSEL >>>

PAVLOVA TORTA GRÁNÁTALMÁVAL >>> 

PAVLOVA MÉZES JOGHURTTAL, MANDULÁVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss