Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Műanyag darabokat találtak egy epres joghurtban

default user icon
MME
Piros színű műanyag darabokat találtak a vásárlók a Lengyelországban gyártott epres joghurtban. Kiderült, érintheti e ez a magyar piacot!

A szennyeződés vélhetően az eper alapanyaghoz köthető. Az eper alapanyagból abba a román üzembe is szállítottak, ami szerb és magyar piacra gyártja az epres joghurtot - adta hírül a NÉBIH .

Az esetlegesen érintett termék adatai: Megnevezés: Danone ACTIVIA Bifidus ActiRegularis® Élőflórás, zsírszegény epres joghurt.

  • Kiszerelés: 125 g és fogyaszthatósági idő: 2018.08.26.; 2018.09.04.; 2018.09.11.; 2018.09.17.
  • Kiszerelés: 4x125 g és fogyaszthatósági idő: 2018.08.26.; 2018.09.04.; 2018.09.11.; 2018.09.12.; 2018.09.18.
  • RASFF referenciaszám: 2018.2300

A Danone Magyarország Kft. az alábbi közleményt adta ki:

A Danone Magyarország Kft. arról értesült, hogy a finn piacon olyan epres Activia joghurtot találtak, mely a termékhez felhasznált gyümölcskészítményből származó műanyagdarabokat tartalmazott. A cégünk szigorú élelmiszerbiztonsági előírásainak megfelelően azonnal megkezdtük az ügy kivizsgálását.

Minthogy a magyarországi és finnországi termékeknél használt gyümölcskészítmény ugyanattól a beszállítótól származik, megelőző intézkedésként blokkoltuk azokat a hazai készleteket, melyek érintettek lehetnek. A beszállító partner azóta megerősítette, hogy egyedi, elszigetelt esetről van szó, mely egyetlen műanyagkupak miatt alakult ki.

Felelős vállalatként felvettük a kapcsolatot az illetékes magyar hatósággal, a NÉBIH-hel és folyamatosan együttműködünk velük. Vizsgálataink eredményét megosztottuk velük is.

Megállapítottuk, hogy a gyárból, ahol az érintett joghurtok készültek, nem került termék a magyar piacra.

Az élelmiszerbiztonság és termékeink minősége elsődleges fontosságúak számunkra, ezért szeretnénk biztosítani fogyasztóinkat arról, hogy minden szükséges lépést megtettünk az ügy tisztázása és a Magyarországon kapható termékek biztonsága érdekében.

DÖGLÖTT ROVAR VOLT A BÉBITÁPSZERBEN, A NÉBIH VISSZARENDELTE >>> 

ITT A LISTA! EZEK A LEGJOBB VILÁGOS SÖRÖK A NÉBIH SZERINT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss