hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárga roston sült csirkével és hollandi mártással

MME MME
75 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A spárgákat meghámozzuk, a fás végeit levagdossuk, majd ezeket a leeső darabokat 1 liter vízben a sóval, a borssal, a cukorral és a kifacsart citromlével felforraljuk és 10 percig főzzük.
    2. A zsemlemorzsát a vajon aranybarnára pirítjuk.
    3. A csirkemellet felvágjuk, és a vajon megsütjük oldalanként 5-5 perc alatt egy serpenyőben, közben megsózzuk, megborsozzuk.
    4. A vajat a hollandihoz felforraljuk, majd a vízzel és a citromlével összekevert tojássárgájához lassan hozzácsorgatjuk, folyamatosan és gyorsan kevergetve. A sót és a cayenne borsot csak a végén adjuk hozzá.
    5. A spárga levét átszűrjük és a fehér spárgát 6-7 percig abáljuk benne, majd leszűrjük.
    6. A csirkemellet a vágódeszkára tesszük és felforrósítjuk a serpenyőjét, majd a zöld spárgát 1-1,5 perc alatt erős lángon megpirítjuk benne.

      Nézd meg videón, hogy készül a spárga roston sült csirkével és hollandi mártással:

Ezek is érdekelhetnek

Friss