Erdei gyümölcsös joghurttorta

90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az erdei gyümölcsös joghurttorta piskótájához a tojásfehérjét a sóval felverjük. A tojássárgáját felverjük a cukorral, hozzáadagoljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásfehérjét, majd a masszát kizsírozott, kilisztezett, 22 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  2. A hideg habtejszínt felverjük, és hűtőbe félretesszük. A gyümölcsöket egy szűrőbe tesszük, és hagyjuk kiolvadni. A joghurtot összekeverjük a porcukorral. A gyümölcsbe, miután kiolvadt és engedett egy kis levet is, beáztatjuk a zselatint (ha kevés, pótoljuk vízzel, hogy úgy 1 dl legyen).
  3. Felmelegítjük a zselatint (nem szabad forrnia), hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthoz, és ezt az egészet hozzáöntjük a tejszín kemény habjához, és lazán összeforgatjuk.
  4. A kihűlt piskótát 3 lappá vágjuk, a krémmel betöltjük a piskótát, és körbekenjük a tortát is a krémmel. A tortát hűtőbe tesszük pár órára. A tetejét a szebben kiolvadt gyümölcsökkel díszíthetjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss