Az erdei gyümölcsös joghurttorta piskótájához a tojásfehérjét a sóval felverjük. A tojássárgáját felverjük a cukorral, hozzáadagoljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásfehérjét, majd a masszát kizsírozott, kilisztezett, 22 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
A hideg habtejszínt felverjük, és hűtőbe félretesszük. A gyümölcsöket egy szűrőbe tesszük, és hagyjuk kiolvadni. A joghurtot összekeverjük a porcukorral. A gyümölcsbe, miután kiolvadt és engedett egy kis levet is, beáztatjuk a zselatint (ha kevés, pótoljuk vízzel, hogy úgy 1 dl legyen).
Felmelegítjük a zselatint (nem szabad forrnia), hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthoz, és ezt az egészet hozzáöntjük a tejszín kemény habjához, és lazán összeforgatjuk.
A kihűlt piskótát 3 lappá vágjuk, a krémmel betöltjük a piskótát, és körbekenjük a tortát is a krémmel. A tortát hűtőbe tesszük pár órára. A tetejét a szebben kiolvadt gyümölcsökkel díszíthetjük.