A különböző közösségimédia-oldalain Gyuris Rita izgalmasabbnál izgalmasabb laborkísérletekbe enged betekintést. Az eredményei pedig megdöbbentőek és nagyon tanulságosak is egyben.
Fontos, hogy megmossuk a termékeket
Bár arra neveltek minket, hogy mosatlan zöldséget és gyümölcsöt semmiképp ne együnk, azért sokszor felülkerekedik a gyermeki gondatlanság, amikor a málnabokorról szemezgettünk, és eszünk ágában sem volt elvinni a kerti csapig. Manapság azonban többnyire a boltból szerezzük be a természetes vitamin-utánpótlást, úgyhogy nem árt, ha körültekintőek vagyunk. Két bizonyítékot is mutatunk, miért!
Pajzstetves alma:
Baktériumok a mosatlan paprikán:
Azért megnyugtató, hogy a folyó vízben átmosással mennyi baktériumtól szabadulhatunk meg.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- TUDTAD? EZ A KÜLÖNBSÉG A MANDARIN ÉS A KLEMENTIN KÖZÖTT
- MI AZ A FERMENTÁLÁS, ÉS MIÉRT ENNYIRE TRENDI MOST?
- MÍTOSZ VAGY VALÓSÁG? EZÉRT ESIK A VAJAS KENYÉR SZINTE MINDIG A VAJAS FELÉRE