A tojások fehérjét a kristálycukorral habüstbe tesszük és vízgőz fölé rakjuk. 70 fokig melegítjük, olykor megkeverve. Ha nincs hőmérőnk, a kezünkkel is ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e. Nyúljunk bele bátran a keverékbe és ha már nem érezzük a cukorszemcséit, készen is van.
A felmelegített tojásfehérjét habosra keverjük a robotgéppel. Amikor elértük a kívánt kemény, csúcsosodó állagot, akkor keverjük hozzá nagyon óvatosan és körültekintően az ecetet és a keményítőt. Átforgatjuk spatulával - vigyázzunk a habra, ne törjön meg!
A fehérjehabot beletöltjük a habzsákba, és a pavlova tetejéhez, a zsákot kissé megtekerve, csúcsos halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Az alját képező kis korongokhoz lapos, kör formákat nyomunk a sütőpapírra, majd betoljuk a 95 fokra előmelegített sütőbe. Másfél-két órán keresztül készre szárítjuk őket. Arra ügyeljünk, hogy ugyanannyi tető és alj készüljön!
A krémhez a túrót krémesre pürésítjük (én turmix géppel szoktam krémesíteni, ettől a túró még selymesebb állagú lesz). A krémtúróhoz keverjük a citrom reszelt héját és levét, majd összedolgozzuk.
A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd vigyázva összeforgatjuk a krémtúróval.
A fagyasztott málnát és a porcukrot feltesszünk főni, felforraljuk, leturmixoljuk, majd átszűrjük, hogy a magok ne maradjanak benne, és a hűtőbe tesszük.
A kihűlt habkorongokat megkenjük a málnalekvárral, a lekvárra ráültetjük a friss málnaszemeket. Nagyon óvatosan nyomjunk kis halmokat a túróhabból a málnaszemek közé, végül az egészre ráültetjük a csúcsos pavlovát.
A mini-pavlovákat a megmaradt málnalekvárral feldíszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a málnás túrókrémes mini pavlova