Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombóc bajai módra

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst elkeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, amiben megsütjük a gombócokat, majd kiszedjük.

Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, s ha zsírjára sült, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Sóval, borssal és leveskockával ízesítjük, majd pici vizet öntve alá beletesszük a gombócokat. Fedő alatt lassan puhára főzzük.

Ha kész, a liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss