Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors túrófánk

MME MME
23 4.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban összegyúrjuk az áttört túrót, a lisztet, a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját. Ezután a masszából nedves kézzel diónyi golyókat gyúrunk és lisztezett tálcára tesszük őket.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és folyamatosan forgatva kisütjük benne a fánkokat. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

    Még több túrófánk >>> 

    Mindenféle fánk >>> 

    Túrós finomságok >>> 

Megjegyzés

Nagyon sok lesz egy adagból, és hidegen is finom. Baracklekvárral szoktuk enni. Nem kell keleszteni, dagasztani! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss