Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors túrófánk

MME MME
23 4.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gyors túrófánk elkészítéséhez egy keverőtálban áttörjük a túrót, majd hozzákeverjük a lisztet, a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját.
  2. Jó alaposan összekeverjük, összegyúrjuk.
  3. Ezután a masszából nedves kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk, és lisztezett tálcára tesszük őket.
  4. Az olajat felforrósítjuk, és folyamatosan forgatva kisütjük benne a túrófánkokat.
  5. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon sok lesz egy adagból, de hidegen is finom ez a túrófánk. Baracklekvárral különösen. Nem kell keleszteni, dagasztani! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss