Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrófánk (alaprecept)

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a tojással jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót. Összegyúrjuk, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
  2. Közben kb. 2-3 ujjnyi olajat felforrósítunk egy lábasban.  Ha felhevült az olaj (egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük), mérsékeljük alatta a hőt, majd 2 kanál vagy egy fagylaltoskanál segítségével egyforma adagokat szaggatunk a masszából az olajba.
  3. Időként megforgatva kb. 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkokat papírtörlővel bélelt tálba szedjük, lecsepegtetjük, és még melegen megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk.

GASZTROGABÓ RECEPTJEI >>> 

GASZTROGABÓ BLOGJA >>> 

Még több fánk >>> 

Megjegyzés

Egyszerre csak kisebb mennyiségű fánkot süssünk az olajban, mert egyrészt nagyon lehűthetik az olajat, másrészt megnőnek sütés közben. Könnyebb lesz kiszaggatnunk a fánkokat, ha a kanalat vízbe mártjuk előtte. A porcukrot, amivel megszórjuk a kész fánkokat, ízesíthetjük fahéjjal vagy ízlés szerint más fűszerrel is. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss