Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
Foszlós kalácsra, fenséges fánkra, finom kuglófra, buktára vagy házi kenyérre vágysz, de nem mersz kelt tésztát készíteni? Olvasd el praktikus tanácsainkat, és nem kell kudarctól tartanod többé!
A farsangi szezon főszereplője egyértelműen a fánk: lehet bármilyen, a lényeg, hogy tetemes mennyiségű baracklekvárral, vagy valamilyen krémmel jól megpakolható, vagy abba beletunkolható legyen! Most összegyűjtöttünk 10 kipróbált receptet, hogy mindenki válogathasson kedvére!
Nálunk elképzelhetetlen a farsang fánk nélkül, de máshol is nagy keletje van ilyenkor a mienkhez hasonlóan olajban kisütött édes vagy sós süteményeknek. Tarts velünk egy mini ízutazásra!
A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, így nekik jó hír, hogy jóféle fánkot nem csak élesztős tésztából lehet készíteni.
Vass Lászlóné
A farsangi időszakban leggyakrabban szalagos fánkot készítünk vagy kóstolunk, holott érdemes lenne egy kicsit körülnézni a boltokban vagy a szakácskönyvekben, hiszen számos izgalmas formája létezik ennek a süteménynek.
Tóth Péter
PATAKY KRISZTINA