Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bizarr ízek cukor nélkül - Leteszteltük a legújabb zero üdítőket

Hirtelenjében a legnagyobb üdítőgyártók elárasztották a magyar piacot pár új ízesítéssel, melyek eddig időszakosan vagy egyáltalán nem voltak jelen a kínálatban. Ezek közül a legtöbb zero vagy hozzáadott cukor nélküli.

Végül sikerült 7+1 darabot a laborba csempészni majd megvizsgálni őket, hogy mennyire olyan ízűek valójában, mint amit hirdetnek magukról. Egyforma légkörinyomáson és hőmérsékleten teszteltük őket annak ellenére is, hogy az egyetlen közös pont jóformán a “cukormentes” jelző volt.

Fuzetea – Black ice tea white peach zero

Leánykori nevén Nestea. Fekete tea alapokkal vadították meg a fehér barackos ízeket, ami igazi fanatikus kontraszt rajongóknak egy mennyország. Illatában intenzíven érezzük a fekete tea jeleit, de ahogy megkóstoljuk, 180 fokban változik a helyzet. A tea aroma huss elszáll, míg a helyére betoppan a barack. Különösebb édesítő nyomokat szerencsére nem találunk, így szinte fel sem tűnik, hogy cukormentes.

Adatok: 500 ml, 249 Ft

Sprite – Zero uborka

Elsőre egészen vad, amikor meglátjuk az uborka piktogramot a címke oldalán. Illata alapján tiszta Sprite, de ahogy elkezdjük kortyolni, megjelenik benne az uborkasaláta leve ízvilág, ami tényleg kifejezetten hiteles. Íze hullámvasút szerűen mozog, egyszer tisztán uborka, egyszer szinte semmi. Meglepő és érdekes próbálkozás.

Adatok: 500 ml, 245 Ft

Fanta – Eper-kivi

Ez a példány nem teljesen zero az igaz, de hozzáadott cukrot nem tartalmaz, aminek eredménye, hogy 100 ml-re jut 0,03 gramm cukor. Átlátszó flakonjában érdekesen mutat a málnaszörp szerű színvilág. Illatában egyszerre keveredik az eper és a kivi, melyek közül inkább utóbbi az erőteljesebb. A csavar akkor jön, amikor megízleljük a nedűt. Szinte semmi gyümölcs íze nincs, csak egy szénsavas műanyag íz kering szánkban.

Adatok: 500 ml, 245 Ft

Pepsi – Wild cherry (cukormentes)

Semmi kalória, maximális íz, ahogy a szlogen hirdeti. Illata már elkezdi büntetni a környezetében található élőlényeket. Kegyetlenül kamu meggy aroma árad belőle, de a legjobb, hogy ez ízében is tökéletesen megjelenik. Igazi átok, amiben egyetlen természetes pontot nem találunk.


Adatok: 500 ml, 229 Ft

Coca-Cola – Cherry (zero)

A mezőny másik meggyes alanya, amihez az előző áldozat miatt már kissé félénken nyúltunk. Illatra meggyőzőbb, de azért ettől sem ülünk a szék mellé a tökéletes meggyes aromától. Kóstolva is jobb a helyzet, de azért itt sem érezzük az átütő természetességet. Íze viszont extra lassan tűnik el szánkból.  

Adatok: 500 ml, 245 Ft

Pepsi – Lime (cukormentes)

A citrusos világot is megérintjük jelen esetben egy limeos ízesítéssel, ami mögött ismét kóla  lapul, de cukormentes verzióban. Illatában annyira nem tűnik fel, szóval alaposan elrejtőzött. Kóstolva megjelenik, de eléggé bátortalan sajnos. A meggyeshez mérten ez nagyon szolid kivitel, sokkal visszafogottabb.

Adatok: 500 ml, 229 Ft

Coca-Cola – Lemon (zero)

A páros harc Pepsi – Coca-Cola fronton másodjára is összeáll. A citrusos irány egyértelműen szolidabb aromákkal dolgozik. Illatozva egy nagyon furcsa, de kicsit sem citromos illat árad belőle. Kóstolva is marad az X-akták közeli élmény, nehéz tiszta szívvel ráfogni, hogy ez citromos.

Adatok: 500 ml, 245 Ft

+1 Coca-Cola – Vanília

Muszáj újra felpattintani egy feketebárányt a tesztek során, ami most egy kicsit sem zéró vagy cukormentes példány, viszont érdekes. Vaníliával pörgetik a kólát, ami vad elképzelés még az eddigieket is figyelembe véve. Ahogy szisszentjük a kupakot azonnal térhódításba kezd a vanília aroma, nem a legtutibb, de azonnal érezzük, hogy miről van szó. Kóstolva azonnal feltűnik, hogy cukorral gazdagon van dúsítva, mert cuppogva édes az egész.

Adatok: 500 ml, 499 Ft


Ítélet

Nincsen sorrend ismét, de kisebb fej-fej harcot sikerült rendezni így is a heti teszt során. A cherry párharcot kiütéssel nyeri a Coca-Cola terméke. A Pepsi esetében brutálisan eltolták az aromákat, egészen gyilkos a végeredmény. A lime-citrom párharc inkább a Pepsinek feküdt jobban, de valójában egyik sem volt igazán meggyőző, így azt inkább csak pontozással és minimális különbséggel ítéljük a Pepsinek.

A legtutibb és tisztább a teás Fusetea, tiszta ízek és kellemes harmónia jellemzi, mindenfajta édesítőszeres mellékíz nélkül. Az uborkás Sprite is érdekes, de az néha nagyon képes elhitetni velünk, hogy csupán szénsavas uborkásvizet kortyolunk.

A Fanta gyümölcs duója nem szólt nagyot sőt, egészen ízetlen és felejthető. Ezt aligha fogják sokáig kínálatban tartani. Ennél jobb ízeket is sikerült már piacra dobniuk. A vaníliás valójában nem idetartozik, mert cukros, de kell hozzá egy ízlés, hogy rendszerint magába döntse az ember.

TOVÁBBI KAJATESZTEK >>>

"EZ OLYAN, MINT A KÁTRÁNNYAL ELKEVERT FILLÉRES ÜDÍTŐ" - ENERGIAITALOKAT TESZTELTÜNK >>>

"EZT A HALAT, MINTHA ÁTNYOMTÁK VOLNA EGY TURMIXON" - TONHAL KONZERVEKET TESZTELTÜNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss