Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrófánk - pofonegyszerűen!

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg túró
  • 1 db kisebb tojás
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
  2. Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között. Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
  3. Porcukorral meghintve vagy sárgabaracklekvárral kínáljuk.

    HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>> 

    12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss